Within

Te iubesc, FURIE!

1 – 29 septembrie
Program online de alchimizare a furiei
 

Dacă ai și tu în piept un vulcan gata să erupă, un monstru care iese necontrolat din peșteră, un animal turbat care face ravagii în calea lui, ai ajuns unde trebuie.

Hai împreună cu mine, să vedem cum alchimizăm furia!

Sunt Ines Raluca Dumitriu, terapeut certificat în Compassionate Inquiry, Flow Coach, instructor de Nirvana Fitness și mare iubitor al acestei emoții. Am avut nevoie de mai bine de șase ani să-i descifrez mesajele și intențiile atunci când apare în viața mea.

Și vreau să te ghidez și pe tine să te apropii cu încredere de furia ta.

Acum mai bine de șase ani, când eram mamă de copil de un an și dormeam trei ore adunate pe noapte, în plin puseu de creștere, dinți, regresia somnului, anxietate de separare și cine mai știe ce, am fost la un atelier de parenting.

Acolo am auzit pentru prima oară această replică: „Furia este bună.”

Reacția mea: „Te rog să mai spui asta odată, dar muuuuuult maaaaaai raaaaaaar.”

Din acel moment, relația mea cu furia a început să se schimbe.

Șase ani mai târziu, am ajuns să-mi iubesc furia, să o întâmpin în viața mea cu brațele deschise (și cu dinții încleștați; hai să fim serioși, cui îi place senzația sau ceea ce ne vine să facem când ne lăsăm cuprinși de ea?) și să o așez la masa inimii mele atunci când își face apariția.

 

 

Acest program este pentru tine dacă:

 • Ți se reproșează că te enervezi prea repede;
 • Te enervezi pentru că te enervezi prea repede;
 • Te lupți periodic cu această emoție;
 • Îți este frică de ce ai putea face, dacă i-ai da voie furiei să te acapareze;
 • Ai crize de furie care îi sperie pe oamenii de lângă tine.

Sau, dimpotrivă…

 • Nu ai simțit niciodată furia și asta îți dă de gândit;
 • Nu ești sigur că ceea ce simți este furie;
 • Toată viața te-ai mândrit că ești o persoană calmă care evită conflictul, dar acum parcă nu ți se mai pare un așa motiv de mândrie;
 • Oamenii din jurul tău se miră că nu te deranjează nimic din ceea ce se petrece în viața ta;
 • Simți că ai un blocaj în viața ta, dar nu știi să-l identifici;
 • Corpul tău a început să vorbească cu tine prin diverse afecțiuni, dar tu nu-i înțelegi mesajele.

La finalul programului

Vei ști care sunt motivele pentru care furia apare în viața ta;

✓ Vei ști cum să-ți dai voie să o trăiești într-un mod sigur pentru toată lumea;

✓ Vei avea instrumente și strategii de gestionare a acestei emoții;

✓ Te vei împăca și împrieteni cu această parte furioasă din tine.

CUM SE DESFĂȘOARĂ

În fiecare vineri, vom avea o întâlnire online de grup, între 18:00 și 19:30. În cadrul acestor întâlniri, vom procesa săptămâna ce tocmai a trecut și vom crea un spațiu în care fiecare își va exprima conștientizările, frământările, întrebările și va primi suport, în funcție de nevoia pe care o are.

Întâlnirile vor fi înregistrate, astfel încât vei avea acces la ele chiar și când nu vei putea participa, deși te încurajez să participi.

În urma fiecărei întâlniri, veți primi de la mine o meditație (sau mai multe, în funcție de temă) care va conține o practică de stillness și, uneori, și un exercițiu de resprație pe care vă voi invita să o faceți zilnic, până la următoarea întâlnire, în urma căreia veți primi alta.

 
Fiecare întâlnire și meditație vor avea o temă diferită și vom atinge diferite aspecte ale furiei:

✓ Cum îmi simt furia?

✓ Dacă furia ar putea să vorbească, ce ar spune? Când a apărut furia în viața mea? 

✓ Ce vrea furia să facă pentru mine?

✓ Cum îmi așez furia la masa inimii mele.

 

Programul întâlnirilor online

✓ Vineri, 1 septembrie, 18:00 – 19:30;

✓ Vineri, 8 septembrie, 18:00 – 19:30;

✓ Vineri, 15 septembrie, 18:00 – 19:30;

✓ Vineri, 22 septembrie, 18:00 – 19:30;

✓ Vineri, 29 septembrie, 18:00 – 19:30.

Sunt Ines Raluca Dumitriu

și am fost un om foarte furios. 

Crizele mele de furie cred că au început de pe vremea lui „Ai hachițe?” și m-au însoțit toată viața. Am câteva reprize memorabile de când eram în gimnaziu și mă loveam cu palmele peste cap pentru că nu reușeam să memorez poeziile de la Română, apoi din facultate, când aveam niște certuri așa de gălăgioase cu iubitul meu de atunci, încât am înlocuit cuvântul „furie” cu „turbare”.

Ultima criză de furie am avut-o la un an după nașterea fetiței mele, când m-am trezit singură în baie, în fața oglinzii, pălmuindu-mă peste față. Deci, da, cunosc furia. Bine și îndeaproape.

Lucrurile au început să se schimbe pentru mine ușor în momentul în care am început un proces psihoterapeutic, dar s-au schimbat drastic și vizibil acum doi ani, atunci când am început formarea în Compassionate Inquiry, alături de Gabor Mate.

Prin intermediul acestei abordări și a tuturor oamenilor care au fost lângă mine și mi-au conținut toate emoțiile, am înțeles că furia vine ca un prieten. De sute de ori am stat cu furia mea și am lăsat-o să fie în corpul meu, fără să mă mai refugiez în comportamente distructive. Am fost doar eu și această energie, dar și omul care a stat lângă mine mi-a conținut-o.

Acum privesc furia ca orice emoție, nu este nici bună și nici rea, ea doar este și vine cu un scop întotdeauna. De când o privesc așa, nu am mai avut crize de furie, chiar dacă am lăsat-o de nenumărate ori să se manifeste în corpul meu. Îi spun „bună” atunci când apare, apoi o întreb „ce ai venit să-mi spui astăzi?”.

Viața mea s-a schimbat total în urma formării în Compassionate Inquiry. Instrumentele învățate aici, pe cât sunt de simple, pe atât de mindblowing sunt. Multe dintre ele le vom folosi și în acest program în care te întâmpin cu brațele deschise, exact așa cum îmi întâmpin acum furia.

Taxă de participare

Aceasta este o ediție pilot, așa că prețul va fi cel mai mic ever: 430 de lei.